2011-06-13

Att vända kappan efter vinden: Bondeson arbetade hårt för nedläggning av Rudbecksskolan - Nu är han med i en majoritet som istället vill rädda den!

I NA 9/6 påstod Kent Persson (M) att Lennart Bondeson (KD) "drev frågan om att lägga ned Rudbecksskolan hårt" och att han till och med tvingade dem att lägga ned den geonom att hota med att spräcka koalitionen. Persson menar att de tvingades av Bondeson till ett beslut som de egentligen inte ville. Vid omvalet var Rudbecksskolans vara eller icke vara en av huvudfrågorna. Det lustiga är att han nu är med i en majoritet som istället vill rädda skolan!

Lotta Olsson (M), dåvarande ordföranden i gymnasienämnden, säger att hon ville göra en utredning om gymnasieskolorna innan ett beslut fattades, men att hon inte hann färdigt med den innan Lennart Bondeson, dåvarande ordföranden i programnämnd barn och utbildning, gick ut med att Rudbecksskolan skulle läggas ner. Vidare säger hon att hon blir bestört nu "när han helt plötsligt kan tycka att det som han såg som så enormt rätt då kan vara fel när man går in i en annan konstellation".

Bondeson själv säger att hela koalitionen stod bakom nedläggningsbeslutet och att han inte har hotat med att spräcka koalitionen.

Vi som hängt med i turerna kring Rudbecksskolan vet att nedläggningsbeslutet togs bakom ryggen på elever och lärare trots löfte om dialog med dem. Det må vara så att han inte hotat med att spräcka koalitionen och att koalitionen kanske stod bakom nedläggningsbeslutet (efter lögner/övertalning från Bondesons sida?); men att köra sitt egna race och fatta beslut bakom ryggen på folk innan utredningen var klar är nog så allvarligt varför mitt förtroende för honom är lika med noll. 

Kent Persson (M) anser att Bondesons förtroende är förbrukat varför han borde avgå som kommunalråd. Jag kan inget annat än att hålla med om det!

Inga kommentarer: